UFO eli Uusi Fantastinen Oopperakerho

Oopperakerho UFO  perustettiin alunperin vuonna 2003 ja toimi sillä erää aktiivisesti vuoteen 2006 asti. Näinä vuosina valmistettiin valtava määrä oopperakohtauksia, kolme näyttämöesitystä ja kaksi konserttia oopperafragmenteista. Toiminnan uudelleen käynnistäminen nousi esiin voimakkaasti kevään 2012 yhdistyksen kokouksissa. UFO-toiminta aloitettiin uudestaan syksyllä 2012 ja ensimmäiset valmiit oopperaensemblet kuultiin ja nähtiin Ilta oopperassa -konsertissa Mäntsälässä 26.1.2013. Oopperakohtausten lisäksi vuoden aikana harjoiteltiin mm. Mozartin ja Verdin Requiemien solistiensembleja. Keväällä 2014 tehtiin oopperafragmenttiesitys yhdessä Lahden Oopperakuoron kanssa ja syksyllä 2015 "Oopperahetki Jugendsalissa kuin vuonna 1905" Lahden 110-vuotisjuhlien merkeissä. Useat UFO:n laulajista olivat mukana produktiossa solisti- tai kuorotehtävissä.


UFO pähkinänkuoressa

Lauletaan ensembleja, useamman laulajan kohtauksia oopperoista ja opereteista. (Vähintään kaksi laulajaa lavalla.)
Yhdistys järjestää kerholle pianistin ja musiikinharjoittajan. Lisäksi kerholaisille annetaan tarvittaessa maksutta ohjausta nuotinluvussa ja ohjelmistossa olevien teosten vieraiden kielten ääntämisessä.
Halukkaille järjestetään myös lisämaksusta äänenhuoltoa tai laulunopetusta. Maksu menee lyhentämättömänä yhdistykselle (laulunopettajat lahjoittavat työtään) ja se käytetään oopperakerhotoiminnan kuluihin.
Kerhossa voi laulaa joko vain kehittääkseen omia taitojaan tai tavoitteena myös esiintyminen. Mahdollisuuksien mukaan kerho valmistaa harjoiteltujen numeroiden pohjalta näyttämöesityksiä. Yhdistys järjestää näyttämöesitykselle ohjaajan ja esityspaikan. Lavasteet ja puvut toteutetaan lainaamalla ja talkoovoimin.
Oopperakerhotoiminta on tarkoitettu ensisijaisesti Lahden Ooppera ry:n jäsenille. Toiminnasta peritään yhdistyksen jäseniltä osallistumismaksuna 30 euroa/kausi. Yhdistyksen ulkopuolisille osallistumismaksu on 200 euroa/kausi.

Oopperakerhotoiminta sopii monentasoisille laulajille lähes vasta-alkajista ammattilaisiin. Siellä voi yhtälailla tutustua yhdessälaulamisen ihmeelliseen maailmaan turvallisessa ympäristössä ja ammattilaisten avustuksella kuin harjoitella tulossa olevien ammattiproduktioiden ensembleosuuksia yhdessä muiden ammattitasoisten laulajien kanssa. UFO vastaa lisää ensemblelaulukoulutusta vaativien opiskelijoiden ja opettajien huutoon sekä päästää niin vanhat kuin nuoretkin aloittelijat tositoimiin ensimmäistä kertaa.

 

UFO kaudella 2022

UFOn toimintaa pyritään jatkamaan resurssien ja kysynnän mukaan vuoden 2022 aikana

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: lahtiopera(at)hotmail.com